Wykonanie
Znalazłam przepis daaawno temu, kiedy to, w pewien piątek, już odechciało mi się zwykłych naleśników. Przyszło od tak, zasmakowało i zostało. Idealnie smakują na sucho, jak i z sosem,
syropem,
owocami, czy nutellą. A jak zostanie nam trochę ciasta, wychodzą z tego równie smaczne gofry. :)
Składniki:- 2 szklanki
mąki-2
jajka-1 i 1/2 szklanki
mleka-75 g rozpuszczonego
masła-3 łyżeczki
proszku do pieczenia-1/3 szklanki
cukru pudruWykonanie:Wszystkie składniki wymieszać mikserem dodając na końcu
masło.
Ciasto smażyć na suchej patelni (na samym początku można dać kroplę
oleju, ja tak bynajmniej robię) na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie.
Delikatnie przewrócić na drugą stronę, przy użyciu szerokiej
łopatki. Jak potraficie smażyć naleśniki to to też dacie radę :)