Super propozycja na pyszny obiadek . Myślę , że można to danie zaliczyc do zdrowych i dla tych co dbają o figurę ;) . Więc jeśli sie odchudzasz ( i nie tylko ;)) i lubisz dobrze zjeśc to zachęcam do wypróbowania tego przepisu :)Składniki na 4 porcje:60 dag pieczonych filetów z kurczaka2 kolorowe papryki1 marchewka1 średniej wielkości cebula1 szkl. gęstego przecieru pomidorowego1 szkl. bulionu drobiowego ( może byc z kostki)1/2 puszki pędów bambusa2 plastry ananasa z puszki1 łyżka mąki ziemniaczanej3 łyżki oleju do smażenia2 ząbki czosnkusok z 1/2 limonkisólpieprz1 dymka do dekoracjiPieczone filety z kurczaka należy pokroic w paseczki.Zarumienic na rozgrzanym oleju. Papryki rozciąc , oczyścic. Marchewkę i cebulę obrac i posiekac , a pozostałe warzywa drobno pociąc. Pędy bambusa osączyc z zalewy. Plastry ananasa pokroic na niezbyt duże kawałki.Przygotowane warzywa dodac do mięsa. Smażyc klika minut , ciągle mieszac. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie , dołożyc pędy bambusa oraz kawałki ananasa.Przecier pomidorowy wymieszac z mąką. Dodac do gulaszu. Wlac bulion. Doprowadzic do wrzenia , zmniejszyc ogień i dusci ok. 5 minut. Gulasz przyprawic czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dymkę pociąc w paseczki i udekorowac potrawę.Życzę smacznego :)