Wykonanie
Naleśniki bez
mąki to fajna alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Niezwykle chrupiące z zewnątrz o fajnym, owsianym posmaku - po prostu pyszne :)Składniki:- 7 łyżek odtłuszczonego, granulowanego
mleka w proszku- 2
jajka- łyżka
płatków owsianych błyskawicznych**jeśli nie mamy błyskawicznych można je zastąpić górskimi, ale trzeba je wtedy lekko rozdrobnić/zmielićWszystkie składniki mieszam razem, najlepiej mikserem żeby nie było grudek z
mleka. Smażę na spryskanej
olejem lub posmarowanej
masłem patelnią aż będą rumiane z obu stron. Trzeba je pilnować, bo mają tendencję do przypalania o czym przekonałam się już kilka
razy...
Ja podaję je z
twarożkiem owocowym (
twaróg wymieszany z
konfiturą) i posypane odrobiną gorzkiego
kakao, ale dobór dodatków to , jak to w przypadku naleśników bywa, kwestia bardzo indywidualna :)