ßßß
Cookit - przepis na #65 Basia Ritz & Damian- Pieczone jabłka faszerowane marcepanem i bakaliami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
#65 Basia Ritz & Damian- Pieczone jabłka faszerowane marcepanem i bakaliami
Składniki
Migdały
Rodzynki
Rum
Orzechy
Cukier puder
Śmietanka
Sok z cytryny
Pomarańcza
Cytryna
Wykonanie
Miałem zostawić to danie na sam koniec, na ostatni dzień wyzwania, dlatego że jest to danie finałowe Basi.Właśnie
między
innymi dzięki temu
jabłku
Basia
wygrała ostatnią konkurencję w programie i została pierwszym polskim MasterChefem :)
Jak zrobić pyszne marcepanowe nadzienie ?100 g
migdałów
garść
rodzynek
30 ml
rumu
garść posiekanych
orzechów
100 g
cukru pudru
4 łyżki
śmietanki
30 %
sok z cytryny
skórka otarta z 1/2
pomarańczy
i
cytryny
Migdały
sparzyć i odstawić na 15 minut.
Rodzynki
zalać podgrzanym
rumem
. Posiekane
orzechy
zrumienić.
Migdały
obrać ze skórki i zmielić. Dodać
cukier
,
śmietankę
rodzynki
i
orzechy
. Wymieszać. Dodać odrobinę
soku z cytryny
i skórkę z
pomarańczy
i
cytryny
. Wymieszać :)Takim nadzieniem wypełniamy nasze
jabłka
i pieczemy :))
Źródło:
http://smakiwsieci.blogspot.com/2014/03/65-basia-ritz-damian-pieczone-jabka.html
Przepisy powiązane
Domowa masa marcepanowa
Domowa masa marcepanowa
Domowa masa marcepanowa
Domowa masa marcepanowa
Domowa masa marcepanowa
Składniki powiązane (0)