Wykonanie
No to czas na wczorajszą potrawę, którą zrobiłem ale nie miałem czasu na wstawienie jej tutaj.Poniedziałek to ostatni dzień moich zmagań "naukowych", więc do wtorku mogą być lekkie poślizgi ale
potem już nic takiego nie będzie miało miejsca. No chyba że dostane się do " Ugotowanych" :))
Zapiekanka złożona z warstw:
ZIEMNIAKI- ugotowane w mundurkach, obrane i pokrojone w plastry
BAKŁAŻAN- smażony na głębokim
oleju do złotego koloru
MIĘSO WOŁOWE- o tym za chwilke :)Znów
bakłażan i znów
mięsoBESZAMEL- czyli
masło,
mąka i
mleko- no i oczywiście
sól,
pieprz i
gałka muszkatołowa :))
Mięso- mielone , wołowe. Najpierw zeszkliłem
cebulę z
czosnkiem, dodałem
mięso- zarumieniłem. Dolałem
wywaru, który powoli sobie odparował. Następnie dodałem puszkę
pomidorów i 2 łyżki
koncentratu pomidorowego.
Sól,
pieprz i
CYNAMON :) GOTOWE :)Zapiekać w 170 ° C przez około 45 minut :)