Wykonanie
W tym sezonie pokochałam
rabarbar. Normalnie tylko go lubiłam, ale teraz dziwię się, jak mogłam nie doceniać tego kwaskowatego warzywa. Przecież tak świetnie komponuje się ze słodkimi daniami! A jeżeli tak świetnie komponuje się ze słodkim, to naturalnym krokiem była karmelizacja. Koniecznie w brązowym cukrze. A co do tego? Coś, co ze wszystkim smakuje najlepiej na świecie, czyli
kasza jaglana. I tak powstało moje (od dzisiaj) śniadanie nr 1!+wiecie za co jeszcze kocham maj? Kwiaty, kwiaty, kwiaty wszędzie, aż chce się żyć!

Składniki (na 1 porcję):jedna jednostka
kaszy jaglanej100ml
mleka1 mały
banan3-4 łodygi
rabarbaru (z różowym wyjdzie ładniejsze ;) )2 łyżeczki
cukru brązowegoRabarbar pokroić w kostkę, zasypać
cukrem, odstawić na 10 min. Piekarnik nagrzać do 240stp (lub do III poziomu grilla). Wysypać
rabarbar na papier do pieczenia, piec na najwyższym poziomie, przez około 10 min. (uważać, żeby się nie przypalił!).
Kaszę zmiksować z
bananem i
mlekiem. Nakładać do szklanek, posypać
rabarbarem.Smacznego! :3