Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
groch suchy 1 szklanek
śliwki suszone z pestkami 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
natka pietruszki posiekana według uznaniaWykonanie:
Groch namoczyć na noc, następnego dnia odcedzić, zalać świeżą
wodą i gotować do miękkości. dodać umyte
śliwki, gotować dalej, aż i one zmiękną. Z
masła i
mąki zrobić na patelni jasną zasmażkę, do smaku dodać trochę jarzynki. Wlać kilka łyżek zimnej zupy, wymieszać i wlać do pozostałej zupy. Posypać
natką. Podawać z grzankami z
białego pieczywa lub pokrojonymi w kostkę i ugotowanymi
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: