Wykonanie
To jeden z moich ulubionych duetów
smakowych.Pyszny sam w sobie, ale też świetna baza do "rozbudowy".Przed nami jeszcze kilka duetów, zapraszam wkrótce;)
4-5 średnich
buraków1 średnie kwaskowe
jabłkomały ząbek
czosnku1/4 łyżeczki
cynamonułyżka
majonezułyżka
jogurtu naturalnegosól,
pieprzBuraki obieramy, kroimy na pół i gotujemy z ząbkiem
czosnku i odrobiną
soli.Gotujemy nie za długo, tak by zmiękły ale pozostały nadal jędrne(ok. 20 minut, zależy od wielkości).Studzimy, kroimy w małą kostkę ( ja lubię taką sporą 1 . 5 cm)
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę tej samej wielkości co
buraczki.Dodajemy
majonez i
jogurt. Doprawiamy.
***Dziś w kolorze różu, tak jakoś wyszło..Coś w ramach "wiosno zostań!"..Wiosna na parapecie od wczoraj:) za oknem teżMiłego dnia!