Wykonanie
Pierwsze
gruszki spadły z drzew..Sprawdzony przepis, chyba najszybsze ciasto
czekoladowe. Puszyste i wilgotne.Wcześniejszy przepis tu .suche:1 1/2 szklanki
mąki1/3 szklanki niesłodzonego
kakao1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
sody1 szklanka
cukru (dałam nieco mniej)mokre:1/2 szklanki
oleju roślinnego1 szklanka zimnej
kawy2 łyżeczki ekstraktu z
waniliiponadto:60g
czekolady gorzkiej, grubo posiekanej1 duża
gruszka,
migdały w skórce posiekaneWykonanie:W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć obie zawartości misek, mieszając do chwili połączenia się składników.Ciasto wylać na formę o wymiarach 25/20cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch poukładać
owoce, posypać
migdałami.Piec około 30 minut w 180 o C.