ßßß
Składniki500g karkówki wieprzowej1 łyżka oleju roślinnego2 łyżki miodu lipowego6-8 łyżek musztardy sarepskiejpół łyżeczki słodkiej paprykiszczypta pieprzu1 łyżka sosu sojowegoPrzygotowanieMięso dokładnie umyć i pozbyć się wszystkich kostek, błon. Osuszyć, podzielić na porcje o grubości ok. 1-1,5 cm i rozbić. Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać w misce i zrobić marynatę. Karkówkę zalać marynatą i 'wmasować' ją w mięso. Wstawić pod przykryciem do lodówki na minimalnie 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyłożyć na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć na średnim ogniu przewracając do czasu, aż na karkówce pojawią się brązowe pręgi. Podczas smażenia polewać pozostałą marynatą, by mięso było soczyste. Podawać z gotowanymi ziemniaczkami i sałatką z sosem balsamicznym "na słodko". Smacznego!