Wykonanie
Witam.Z racji tego, że obecnie przebywam w Amsterdamie i za bardzo nie mam co robić, (mój chłopak poszedł do pracy, a ja zwiedziłam już wszystkie atrakcje i sklepy w
mieście), postanowiłam założyć bloga kulinarnego.
Plan założenia bloga istniał od jakiegoś czasu, jednak dopiero teraz udało mi się go zrealizować ;).Na początek pierwszy przepis:Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju grille i imprezy na świeżym powietrzu.

Składniki500g
karkówki wieprzowej1 łyżka
oleju roślinnego2 łyżki
miodu lipowego6-8 łyżek
musztardy sarepskiejpół łyżeczki
słodkiej paprykiszczypta
pieprzu1 łyżka
sosu sojowegoPrzygotowanie
Mięso dokładnie umyć i pozbyć się wszystkich kostek, błon. Osuszyć, podzielić na porcje o grubości ok. 1-1,5 cm i rozbić. Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać w misce i zrobić marynatę.
Karkówkę zalać marynatą i 'wmasować' ją w
mięso. Wstawić pod przykryciem do lodówki na minimalnie 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyłożyć na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć na średnim ogniu przewracając do czasu, aż na
karkówce pojawią się brązowe pręgi. Podczas smażenia polewać pozostałą marynatą, by
mięso było soczyste. Podawać z gotowanymi ziemniaczkami i
sałatką z
sosem balsamicznym "na słodko". Smacznego!