6żółtek3 czubate szklanki mąki3/4 szklanki cukru pudru1 margarynacukier waniliowy3 łyżeczki proszku4 łyżki śmietany kwaśnej na czubek łyżeczki amoniaku2 łyżki kakaoDodatkowo:powidła (użyłam czekopowidła własnej roboty)kilkanaście śliwek lub innych owoców1 szklanka cukru6 białek1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka)cukier puder do posypaniaMargarynę z mąką, proszkiem i cukrem posiekać. Dodać żółtka rozmieszane ze śmietaną i amoniakiem, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Jedną część wyrobić z kakao. Ciasto mocno schłodzić. Jasną cześć ciasta rozwałkować i dać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. posmarować powidłem i poukładać owoce. Następnie zetrzeć ciasto kakaowe.Ubić pianę z białek na sztywno ,dodać 1 szklankę cukru i jeszcze ubić, pod koniec dodać budyń (proszek). Pianę wyłożyć na ciasto i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.