Wykonanie
Rano, jak co dzień zastanawiam się co ciekawego
mogę zrobić dzieciom na śniadanie, co nie zajmie zbyt wiele czasu, a jednocześnie będzie zdrowe i smaczne. Stwierdziłam, że przecież zamiast
jabłek do racuszków
mogę dodań
mango, które akurat spoglądało na mnie spomiędzy innych
owoców; może to być całkiem dobry pomysł. Jak pomyślałam tak zrobiłam :) okazało się to być strzałem w dziesiątkę .. polecam i życzę s macznego :)Składniki:150 g m ą ki jasnej orkiszowej100 ml
kefiru1
jajko1
mangoMango obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Jajko wybijamy ze skorupki, roztrze pujemy widelcem razem z
kefirem. D odajemy st a rte
mango i
mąkę. Mieszamy na jednolit ą masę. Ciasto nakładamy łyżką i smażymy racuchy na rozgrzanym
oleju rzepakowym . Złocisty kolor zawdzięczają smażeniu na
oleju rzepakowym tłoczonym na zimno. Ilość około 10 sztuk.