Wykonanie
Dziś
pora na kolejne szybkie danie. Może być ono częścią drugiego dania lub samodzielną kolacją. Oczywiście w jednej i drugiej wersji warto dodać
sałatkę bądź surówkę, która Wam smakuje :-) A dlaczego ryba? Bo bardzo je lubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie
rybę bez tego całego
lodu pod nazwą "glazura". Dzięki temu
ryba nie rozleci Wam się podczas rozmrażania i smażenia...SKŁADNIKI
Filet z dorsza (ze skórą)
sól,
pieprzolej do smażenia
rozmarynRybę myjemy o dzielimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy, a następnie posypujemy
solą i
pieprzem.
Olej mocno rozgrzewamy na patelni, a następnie układamy kawałki fileta i gałązki
rozmarynu.
Rybę smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony, po czym zdejmujemy z patelni. I to wszystko :-)