Wykonanie
I co powiecie na taką wiosnę jaka właśnie szaleje za oknami? Mnie się bardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem z wiosną - coroczną tradycją - dopadło zaziębienie :-( kicham, prycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was
sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-)SKŁADNIKI1/2
kapusty pekińskiej1 garść
roszponki (porządna garść ;-) )1
papryka czerwona1/2 świeżego
ogórka1/2 puszki
kukurydzyzioła prowansalskieoliwa z oliweksól,
pieprzKapustę kroimy w cienkie paski,
roszponkę dzielimy na pojedyncze listki,
paprykę kroimy w kostkę,
ogórka w półplasterki,
kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, doprawiamy
ziołami,
oliwą,
solą i
pieprzem; dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Gotowe :-)