Wykonanie
Opakowanie
francuskiego ciasta z Biedronki, to jeden z moich ulubionych "wynalazków". Jest tysiące pomysłów zarówno na słodko jak i na słono z zastosowaniem właśnie tego ciasta :) Tym razem z racji tego, że zostało mi trochę
twarogu, postanowiłam wykorzystać go jako nadzienie do
ciastek wraz z niezastąpionym
cynamonem;) Przygotowanie zajmuje ok. 35 minut,a zyskujemy świetną przekąskę do popołudniowej małej czarnej ;)Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego100g
twarogu półtłustegojedno
jajkołyżka
cukru pudru,łyżka gęstej
śmietany (18%)
rodzynkiWykonanie:Rozłożone ciasto kroimy w kwadraty 4x4 cm, przygotowujemy nadzienie mieszając
twaróg,
śmietanę cukier puder,
żółtko,
cynamon i garstkę
rodzynek. Nakładamy masę na jeden róg kwadratu i przykrywamy przeciwległym. Dobrze zaklejamy ciasto i układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia w odstępach. Smarujemy
białkiem z
jajka i wkładamy do rozgrzanego na 180st piekarnika, pieczemy ok. 20 minut aż do zarumienienia rożków. Ostudzone
ciastka posypujemy
cukrem pudrem i gotowe!
Smacznego :)