Wykonanie
W moim sadzie
jabłka w zastraszającej liczbie spadają z drzewa, z kolei
marchewka z ogródka aż się prosi, żeby ją wyrywać. Nie pozostało mi więc nic innego, jak kupić
selera naciowego i przystąpić do pracy:) Kolor soku może nie zachęca, ale smak jest wyśmienity! Jak zwykle zachęcam do eksperymentowania, jeśli chodzi o proporcje składników. Jeśli więc np. smak
selera jest dla Was okropny, dodajcie więcej
jabłek, jeśli zaś sok jest zbyt słodki,
dajcie więcej
selera. Znajdźcie idealne proporcje dla siebie!
Składnikijeden pęk
selera naciowy (ok. 20 pojedynczych łodyżek),4
jabłka,2 duże
marchewki1
cytrynaWykonanie
Seler i
jabłka dokładnie myjemy, wycinamy nasiona z
jabłek.
Marchewki i
cytrynę obieramy. Następnie po kolei wkładamy do sokowirówki i uzyskujemy pyszny, świeży sok. Smacznego!