Wykonanie
2
cukinie2
papryki1 duża
cebula lub 2 mniejsze
kiełbasa np.
Podwawelskakoncentrat pomidorowyprzyprawy :
sól,
pieprz,
papryka słodka,
majeranek,
bazylia i inne według uznaniaPrzygotowanie:
Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka w którym będziemy robić leczo.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do
kiełbasy i podsmażamy na
oleju.
Cukinię myjemy, i kroimy w kostkę, ale nie za małą.
Paprykę myjemy, uwuwamy środek i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy to do garnka. Wlewamy trochę
wody, ale nie za dużo, bo
cukinia i tak puszcza jeszcze sok, a jeśli będzie jej za mało to zawsze możemy trochę dolać.Gotujemy do czasu, aż warzywa zmiękną. Po tym czasie dodajemy
koncentrat pomidorowy (u mnie było to 1/2 słoiczka) i przyprawiamy do smaku.
Smacznego !