Wykonanie
Hej ! :) Zima w pełni, mróz 20 stopniowy więc jak dla mnie jest tragedia :) Nawet nie wyobrażacie sobie jak ja nie lubię zimy brrr ... :) Tyle szczęścia, że wczoraj zaczęły mi się ferie, więc przez 2 tygodnie
siedzę w cieplutkim domu i mało gdzie wychodzę. Tym bardziej że mam postanowienie na ferie : UCZĘ SIĘ DO MATURY ! Nie ma tak dobrze, jest już po studniówce więc trzeba już się bardzo przyłożyć :)A dzisiaj podam Wam przepis na
rybę :) Przepis dostałam od mamy mojego M. Najlepsze jest to, że robię wszystko tak samo, a w smaku jest zupełnie inna :) W
sumie moja babcia też ma identyczny przepis i też smakuje inaczej :)I bardzo proszę Was o kliknięcie :https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=2045Składniki:1/2 kg
filetów rybnych (+
bułka tarta i
jajko)3/4 - 1 szkl.
wody1/4 szkl.
oleju3 łyżki
ketchupu pikantnego3 łyżki
octu2 łyżki
cukruziele angielskieliść laurowy1 mała puszka
koncentratu pomidorowego2 duże
cebule3
ogórki konserwowePrzygotowanie:1.
Rybę pokroić na małe kawałki, posolić i usmażyć w
jajku i
bułce tartej tak jak zawsze.2. Przygotować zalewę :
wodę,
olej,
ketchup,
ocet,
cukier,
ziele angielskie,
liść laurowy i
koncentrat pomidorowy wrzucić do garnka i zagotować. Od chwili gdy się zagotuje, całą zalewę pogotować jeszcze ok. 10 min. Po tym czasie wyłączyć.3. 2 duże
cebule obieramy i kroimy w kostkę. Zeszklić na
oleju i lekko posypać
cukrem.4.
Rybę ułożyć w jakimś naczyniu, rozłożyć na nią
cebulę i pokrojone w kostkę
ogórki konserwowe. Zalać przestudzoną zalewą.
Smacznego :)