Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
bażant 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłko 1 sztuk
bekon 3 plastryrosół z
kury 1 szklanek
wino czerwone 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
galaretka z czerwonych porzeczek według uznania
sałata 1 sztukWykonanie:Dokładnie natrzeć
bażanta solą i
pieprzem. Nafaszerować
cebulą i
jabłkiem. Wpasować ptaka piersią na dół,do brytfanny o takich rozmiarach, by szczelnie go objęła, nie pozostawiając wolnego miejsca. Przykryć grzbiet plastrami
bekonu. Wlać w równych częściach rosół z
kury i
czerwone wino, tak żeby płyn sięgnął do połowy
boków brytfanny. Piec bez przykrycia w średnio nagrzanym piekarniku (190 stopni Celsjusza) przez 40 minut. Przełożyć na ogrzaną salaterkę i podawać z
galaretką z czerwonych porzeczek i
zieloną sałatą.Autor: pikerjoaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: GragaData: 2011-03-29A ja mam! Mój brat upolował...na jezdni:)Autor: mikamData: 2010-02-14Rewelacja przepis!
Cebula i
jablko upieczone w srodku
daja super smak
miesa - a
DZIWNY bazant-mimo wygládu ma bardzo duzo
miesa i jest smaczniejszy od
kaczki.Autor: pppData: 2010-02-04Jeśli jesteś myśliwym możesz upolować, jeśli nie to poszukaj myśliwego, który posiada owego
bażanta :D Nie kłusuj, bo nie wolno ;)Autor: FloressData: 2009-04-29tylko skad
bazanta wziac?;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: