Wykonanie
Jakiś czas temu pokazywałam Wam swoje śniadanie w wersji własnej roboty
musli które z
miodem zapiekałam w piekarniku. W tej chwili moje śniadanie się zmodyfikowało. Codziennie wieczorem bądź rano przygotowuje
płatki owsiane które na kilka godzin lub na całą noc zalewam wrzątkiem. Rano tylko dolewam
jogurtu naturalnego i skrapiam
cytryną. Polecam Wam takie śniadanie.Składniki:3 łyżki
płatków owsianych2 łyżki
otrąb owsianych2 łyżki
amarantusakilka rodzynek/suszona żurawina/śliwki suszone
płatki migdałówłyżka ziaren słonecznika/dyni1 łyżeczka
miodu1/2 małego kubeczka
jogurtu naturalnegocytrynaWykonanie:
Płatki z dodatkami zalewam wrzątkiem na noc lub na 2 godziny przed jedzeniem. Kiedy napęcznieją, dodaję łyżeczkę
miodu, wyciskam
sok z cytryny i dodaję
jogurt naturalny.Tak naprawdę wszystko zależy co akurat mam w domu. W tym śniadaniu fajne jest to, że
mogę zabierać je ze sobą do pracy. Czasem na pierwsze śniadanie jem coś innego i wtedy owsiankę zabieram w opakowaniu ze sobą. Tylko wtedy w pracy zalewam ją wrzątkiem i
jogurt dodaje już później. Nie zabieram takiej gotowej bo wolę zrobioną na świeżo. Polecam.