Wykonanie
Zaskakująco pyszne, a do tego banalnie proste. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Malucha". Zamiast tartinek z kruchego ciasta można podać na plasterkach
bułki i jest równie smaczne (oraz błyskawicznie szybkie).Czas przygotowania: 20 min. + 60 min. na schłodzenie ciasta w lodówce + 20 min. na zapiekanieIlość porcji: 6Składniki: na ciasto:200 g.
mąki pszennej200 g.
masła1/2 łyżeczki
soli4 łyżki
wodymasło do wysmarowania foremekwierzch:400 g.
serka waniliowego homogenizowanego2 grapefruity6 łyżek
mioduMasło posiekać z
mąką. Dodać
sól i
wodę. Zagnieść ciasto. Uformować kulę i zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 60 min.Nasmarować
masłem formy do tartinek.Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim 6 płaskich form do tartinek. Widelcem nakłuć ciasto.Tartinki włożyć do pieca i piec ok. 20 min.Grapefruity obrać ze skórki i białych błon.Po ochłodzeniu nałożyć na każdą tartinkę porcję
serka waniliowego, grapefruitów i polać łyżką
miodu.