Wykonanie
1. Produkty:130g
chleba żytniego pełnoziarnistego - 9 g
białka, 2 g tłuszczów, 62 g węglowodanów, 308 kcal
masłopół dużego
pomidorapół
papryki czerownej2 plastry
sera żółtego (40g) - 10 g
białka, 8g tłuszczów, 115 kcal60 g mięsiwa -
szynka konserwowa wieprzowa,
polędwica wieprzowa,
szynka szwalgwaldzka - 12 g
białka, 99 kcal20 mln
oliwy z oliwek - 20 g tłuszczów, 176 kcal2. Czas przygotowania:3 minuty3. Sposób przyrządzeniaBardzo prosty, jak widać na powyższym zdjęciu wystarczy użyć noża, aby przekroić
paprykę,
pomidora i posmarować
chleb masłem:)4. Ocena smaku8/105. WaloryŚniadanie bogate w tłuszcze, szybko i wolno przyswajalne
białko oraz węglowodany.
Oliwa,
pomidor i
papryka dostarcza wielu witamin i minerałów.6. UwagiOsobom trenującym
sport wyczonowo, ćwiczącym na masę mięsniową zalecałbym zwiększenie ilości
pieczywa. Węglowodany w przeliczniku 1 g na 1 kg wagi ciałą. W moim przypadku powinno być 100 g węglowodanów.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 31 gwęglowodany: 62 gtłuszcze: 30 gkcal: 599 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal