ßßß Cookit - przepis na Pesto Szpinakowo-Migdałowe

Pesto Szpinakowo-Migdałowe

nazwa

Wykonanie

Dziś coś wyjątkowo prostego, ale smakuje pysznie i kocham to jeść. Szpinak w końcu wiele ma odsłon, czyż nie?
Pesto można mrozić, także śmiało możecie robić w dużych ilościach !!!
Składniki:
2 garście szpinaku
2 łyżki migdałów
2 ząbki czosnku
2 łyzki parmezanu
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka soku z limonki
pieprz
Wykonanie:
Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować na gładką jednolitą masę.
Pesto idealnie nadaje się do makaronu, ravioli, ryb, drobiu.
Polecam !
Źródło:http://ziolkowkuchni.blogspot.com/2013/11/pesto-szpinakowo-migdaowe.html