ßßß Cookit - przepis na Dżem truskawkowy z cynamonem i imbirem

Dżem truskawkowy z cynamonem i imbirem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
cukier 750 gramów
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
imbir 0,25 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone truskawki zasypać cukrem, a gdy puszczą sok zagotować na małym ogniu. Gotować, mieszając, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Dodać imbir oraz cynamon i wymieszać. Gotować jeszcze 2 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10867/Dzem-truskawkowy-z-cynamonem-i-imbirem