Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
cukier 750 gramów
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
imbir 0,25 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone
truskawki zasypać
cukrem, a gdy puszczą sok zagotować na małym ogniu. Gotować, mieszając, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Dodać
imbir oraz
cynamon i wymieszać. Gotować jeszcze 2 minuty. Gorący
dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: