Wykonanie
Takie ziemniaczki uwielbiają moje chłopaki. W chrupiącej skórce, z dużą ilością posiekanej
pietruszki. Idealnie smakują zarówno jesienią jak i latem. Nasze były podane z szaszłykami. Idealny obiad i pieczony w jednym naczyniu, więc zmywania dużo nie było ;)Składniki:-
ziemniaki - całe, nie obieramy- pęczek
pietruszki-
sól,
pieprz- ok. 2 łyżki
olejuPrzepis:
Ziemniaki dokładnie wyszorować i pokroić na ćwiartki.
Pietruszkę drobno posiekać. W misce ułożyć
ziemniaki, posypać posiekaną
pietruszką, skropić
oliwą. Całość doprawić
solą i
pieprzem, dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 30-40 min, aż
ziemniaki się zrumienią. Jeżeli zależy nam na czasie,
ziemniaki można wcześniej ugotować na pół twardo.
Smacznego.źródło: własne