Wykonanie
Parówki,
kiełbaski, frankfurterki to produkty, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania weekendowego śniadania...Tym razem Nasze ulubione, zapiekane z
serem, do tego chrupiąca
bagietka z
masełkiem.... ;)
- 1 op.
parówek- 150 g
sera żółtego - startego na grubych oczkach-
bagietka-
masło- forma do zapiekania
- piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. - ja użyłam halogen oven- z
parówek ściągnąć folię- ułożyć w formie do pieczenia- posypać
startym serem- włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. (aż
ser się roztopi)-
bagietkę przekroić na pół, w połowie pieczenia włożyć
bagietki do piekarnika (aby zrobiły się chrupiące)- wyciągnąć
parówki i
bagietkę-
bagietki podawać z
masłem, a
parówki z
ketchupem lub ulubionym sosemTakie proste, a smaczne ;)Smacznego.