Wykonanie
            Kupiłam kiedyś 
makaron ryżowy celem wypróbowania go pod względem 
smakowym. Szukałam jakiegoś prostego przepisu na jego przyrządzenie. Zajrzałam na jeden z ulubionych blogów i znalazłam tam świetny pomysł na nieco egzotyczne danie. Co prawda chcąc je przygotować, musiałam uzupełnić trochę kuchenny arsenał, ale było warto! Zwłaszcza, że 
makaron ryżowy z 
krewetkami zagościł już na moim 
stole kilka 
razy.SKŁADNIKI(na 3 osoby)opakownie 
makaronu ryżowego1 
czerwona paprykaopakowanie 
krewetek2-3 ząbki 
czosnkułyżka startego, świeżego 
imbirusezam4 łyżki 
sosu sojowego4 łyżki 
soku z cytryny2 łyżki 
cukru brązowegoolej sezamowysos rybnynatka pietruszkioliwaWYKONANIE
Makaron przygotowujemy wedlug przepisu na opakowaniu.
Czosnek ścieramy na tarce, na drobnych oczkach i razem z 
imbirem wrzucamy go na rozgrzaną 
oliwę. Po dwóch minutach dodajemy obrane, umyte i osuszone 
krewetki. Smażymy 3-4 minuty, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę 
paprykę. Smażymy 2 minuty i dodajemy 
makaron. Posypujemy całość 
sezamem i mieszamy dokładnie.Na osobnej, małej patelni umieścić sos złożony z 
sosu sojowego, 
soku z cytryny i 
cukru. Podgrzewać do czasu, aż sos zacznie się karmelizować i trochę się zredukuje.Sos dodajemy do 
makaronu. Dokładnie mieszamy. Dodajemy kilka kropel 
sosu rybnego, polewamy niewielką ilością 
oleju sezamowego i podajemy.Najlepiej smakuje lekko przestygnięte.
