Możecie wierzyć lub nie ale najlepsze ciasta piecze moja Mama! Smak tego ciasta przypomina mi czasy dzieciństwa... :) Spróbujcie zmierzyć się z Mamuśką - wrzucam przepis :)Biszkopt:· 4 jaja· 1 szkl. cukru· 1 szkl. mąki· ½ łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek i delikatnie wymieszać. Piec 25 min. Ostudzony biszkopt przekroić na pół, można nasączyć wodą z sokiem z cytryny.Masa:· 3 szkl. mleka· 3 żółtka· 3 łyżki mąki pszennej· 2 łyżki mąki ziemniaczanej· ¾ szkl. cukru· cukier waniliowy· wódka do smaku· 25 dkg masłaWykonanie: w jednej szklance mleka roztrzepać ziółka i mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Masło utrzeć dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodać wódkę. Wystudzone ciasto przełożyć połową masy, drugą częścią masy posmarować wierzch biszkoptu.Posypka:· 20 dkg masła lub margaryny· 20 dkg wiórków kokosowych· 2 łyżki cukruWykonanie: masło i cukier roztopić na patelni, dodać wiórki i smażyć na złoty kolor ciągle mieszając. Wystudzić i posypać ciasto. Smacznego!!!