Wykonanie
Z góry zakładałam, że za każdym razem robiąc naleśniki bądź pancakes lepiej byłoby ażebym miała
wodę gazowaną - nic bardziej mylnego. Kiedyś, gdy brakowało mi jakiegoś produktu - zwyczajnie rezygnowałam z posiłku na rzecz innego - teraz szukam alternatyw - a nuż znajdę coś o wiele lepszego w smaku.Dodatkowo zaopatrzyłam się w
syrop klonowy i muszę przyznać, że smak mnie zaskoczył na mega pozytyw.
składniki na ok 12 pancakes :- 2 szklanki
mąki;- 200 ml
mleka;- 2 łyżki
proszku do pieczenia;- 2 łyżki
cukru waniliowego;- 2
jajka;- łyżeczka
sody;-
olej słonecznikowy.+
banansposób wykonania:Wszystkie składniki prócz
oleju łączymy ze sobą. Na małej patelni rozgrzewamy
olej, następnie wylewamy odpowiedniej grubości ciasto. Upieczony placek odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Gotowe pancakes podajemy z
bananem i
syropem klonowym.bon apettit !