Wykonanie
A może by tak
rybkę na obiad???Dlaczego nie i to jeszcze taaaaką dobrą. Ososbiście nie jestem wielką fanką ryb, ale dla mnie
łosoś to "niezwykła"
ryba. Wystarczy odrobina
soli i
pieprzu i mamy pyszny a do tego bardzo zdrowy obiad. Polecam wszystkim.Składniki:-kawałek
łososia-
sól,
pieprz-
olej kokosowy do smażenia(lub inny jeśli nie macie)-1opakowanie słodkiej
śmietany-
sos sojowy jasny-odrobina
mąkiSposób przyrządzenia:
Łososia myjemy i jeśli jest ze skórą to ją odkrawamy. Solimy i
pieprzymy z obu stron i kładziemy na rozgrzany
olej. Smażym ok. 5 minut z każdej strony. W
między czasie wlewamy
śmietanę do małego rondelka i podgrzewamy. Przyprawiamy
solą,
ppieprzem oraz dodajemy do smaku
sosu sojowego. Zagęszczamy sos odrobiną
mąki. Gotujemy aż zgęstniej.
Łososia podajmy z sosem,
ziemniaki i mixem
sałat lub też w innej kombinacji na jaką macie ochotę.