Wykonanie
Czy jest ktoś kto nie lubi czekolady??Chyba nie a przynajmniej ja nie znam nikogo takiego. Przepis tak prosty, że aż wtyd a efekt słodki i pyszny. Na tym właśnie polega genialność przepisu, Przygotowanie zajmuje 5 minut a smak rozpieszcza nasze
kubki smakowe. Przepis autorstwa Ani Starmach
mogę wam szczerze polecić do
kawy na leniwe niedzielne popołudnie.Składniki:-100g
czekolady gorzkiej-100g
czekolady mlecznej-50-100g ciasteczek/herbatników
maślanych-200g
serka mascarpone-
kakoSposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Gdy się całkiem rozpuści przekładamy ją do innej miski, żeby szybciej się ostudziła. Cały czas mieszamy i dodajemy pokruszone
herbatniki i
serek mascarpone. Wszytsko razem mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok 10-15 minut. Po tym czasie wyciągamy masę z lodówki i możemy łyżką uformować małe kulki i obtoczyć je w
kakao. To wszystko!! Smacznego