Wykonanie
Przepis na pewno Wam znany, ale myślę, że warty przypomnienia. W zasadzie danie bardzo proste w przygotowaniu a wygląda i smakuje rewelacyjnie. Jeśli szykujecie jakiś proszony obiad to spokojnie możecie gościom zaserwować takiego
kurczaka.Składniki:-
pierś z kurczaka-
płatki migdałowe-
sól,
pieprz-
jajko do panierowaniaSposób przyrządzenia:
Kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rozklepujemy delikatnie tłuczkiem. Przyprawiamy
solą i
pieprzem.
Migdały kruszymy w dłoni i sypiemy na talerzyk. /drobniejsze kawałki lepiej się trzymają
mięsa.
Jajko roztrzepujemy na talerzyku.
Kurczaka panierujemy w
jajku i płatkach i kładziemy na rozgrzany
olej. Smażymy aż
płatki się ładnie zrumienią na złoto z każdej strony. Smacznego