Wykonanie
Dziś coś na niedzielny obiad :)
SKŁADNIKI6 plastrów
schabu wieprzowego200 g
pieczarek180 g
śmietany 12%pół
cebulisólpieprzczosnek granulowany
papryka ostratłuszcz do smażeniatrochę
mąkiPRZEPIS1. Podsmażamy
pieczarki, po chwili dodajemy cienko pokrojoną
cebulę i wszystko razem dusimy, następnie doprawiamy
solą i pierzem oraz dolewamy dwie łyżki
śmietany. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu.2. Plastry
schabu rozbijamy jak na kotlety, starając się, żeby były cienkie.3.
Mięso doprawiamy
czosnkiem granulowanym i
ostrą papryką.4. Na płaty
mięsa łyżką nakładamy wcześniej przygotowane
pieczarki.5. Zawijamy roladki i obwijamy
mięso nitką, żeby się nie rozpadło. Następnie roladki delikatnie obtaczamy w
mące.6.
Mięso podsmażamy ze wszystkich stron, następnie zalewamy roladki resztą
śmietany wymieszanej z pół szklanki
wody.7. Zagotowujemy wszystko, zmniejszamy ogień i zostawiamy
mięso do momentu powstania gęstego sosu.8. Powstały sos możemy doprawić do smaku
sosem sojowym i
sosem Worcester (angielski sos
pieprzowy).UWAGA! Przed podaniem musimy odwinąć nasze roladki z nitek !