Wykonanie
Ten sernik powstał z pokusy na słodkie i z tego, co było w lodówce. Wspierałem się przepisem z zeszytu, ale trochę zmieniłem. Został zjedzony w rodzinnym gronie w jedno popołudnie :)
Składniki :- 400 g
jogurtu naturalnego,- 3 czubate łyżki
serka homogenizowanego, naturalnego,- 2 duże
jajka,- 1
budyń wiśniowy,- 1/2 szklanki
cukru pudru,- 4 łyżki
oleju,- około szklanki posiekanych, mrożonych
wiśni.Wierzch :-
wiśnie drylowane ( użyłem domowych w
syropie, 2
dżemowe słoiczki ),- 1 - 2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej.Wykonanie :Wszystkie składniki zmiksować. Wsypać
wiśnie, wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłem keksówki. Piec w temperaturze około 160 stopni, do momentu, aż wierzch sernika będzie ścięty.
Wiśnie z
syropu zagotować i zagęścić
mąką wymieszaną z małą ilością
wody. Wyłożyć na wierzch i całość schłodzić.