Wykonanie
Długo zwlekałem z ich zrobieniem, ale ciekawość smaku zwyciężyła. Przepis zaczerpnięty z bloga Z Majeczką w kuchni . Od siebie dodałem
buraczka marynowanego dla koloru i ząbek
czosnku :)Na zdjęciu : marynowane
jajka są w kolorze różowym.
Składniki :- ugotowane i obrane
jajka,- 1/4 szklanki
octu,- 1 szklanka przegotowanej
wody,- 1 łyżeczka
soli,-
pieprz ziarnisty,-
ziele angielskie,-
listek laurowy,-
cebula czerwona pokrojona w plastry,- ząbek
czosnku,- mały
burak marynowany,- trochę zalewy z
buraków marynowanych.Wykonanie :Do zagotowanej
wody dodać
ocet,
sól, ziele,
pieprz i listek. Resztę składników włożyć do słoika z
jajkami. Całość zalać zalewą i odstawić na minimum dobę.