Wykonanie
Jesienna, rozgrzewająca, kolorowa i szybka w wykonaniu zupa warzywna.
Składniki:- 1
marchewka,- 1/2
pietruszki,- mały kawałek
selera,- większy kawałek
pora,- 1/2
papryki,- 1
pomidor,- 5 - 6 łyżek
czerwonej soczewicy,- po 3 kulki
pieprzu i
ziela angielskiego,-
listek laurowy,-
sól,- 1/2 łyżeczki
curry,- 1/2 łyżeczki
chilli.Wykonanie:Wszystkie warzywa pokroić w małą kostkę.
Włoszczyznę razem z
pieprzem, zielem i listkiem przesmażyć w garnku na łyżce
oleju. Na koniec dorzucić pokrojoną
paprykę, posolić i zalać
wodą. Całość gotować prawie do miękkości warzyw. Dodać
soczewicę,
pomidora,
przyprawy i jeszcze chwilę pogotować, uważając, aby
soczewica się nie rozgotowała ( chyba, że ktoś lubi ). Smacznego