ßßß
Składniki:3 jajka3 czubate łyżki mąki kokosowejszczypta soli1 średniej wielkości banangarść pokrojonych daktyli bez dodatku cukru1 łyżeczka oleju kokosowegoczubata łyżka jogurtu naturalnegowiórki kokosowe i cynamon do posypaniaJajka wbijamy do miski i rozbijamy widelcem aż lekko się spienią. Dodajemy mąkę, sól, pokrojone daktyle i dokładnie mieszamy.Połowę banana kroimy na cienkie plasterki i dodajemy do jajek.Na małej patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Następnie wykładamy ciasto i smażymy omleta pod przykryciem na małym gazie. Gdy góra omleta się zetnie, delikatnie przekręcamy i smażymy z drugiej strony (omlet powinien mieć złocisty kolor).Po krótkiej chwili omlet zdejmujemy z patelni, wykładamy na talerz. Następnie dekorujemy jogurtem naturalnym, plasterkami banana (z połówki, która nam została) oraz posypujemy wiórkami i cynamonem.Gotowe:)
Smacznego...