Wykonanie
Pyszne ciasto z najpopularniejszymi aktualnie
owocami. Wierzch posypujemy posiekanymi
cukierkami (wybrałam
kasztanki i tiki taki), które pod wpływem ciepła lekko się rozpuszczają, tworząc polewę.Smakuje rewelacyjnie i wygląda zjawiskowo.

Składniki:2 szklanki
mąki,0,5 szklanki
cukru,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,1 szklanka
mleka,0,5 szklanki
oleju,1
jajko + 1
żółtko,1 szklanka
borówki amerykańskiej,20 dkg
truskawekkasztanki (firma Wawel)- około 6
cukierków,tiki taki (firma Wawel)- około 6
cukierkówW jednej misce łączymy suche składniki:
mąkę,
cukier i
proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy ze sobą
mleko,
olej,
jajko i
żółtko. Następnie do miski z suchymi składnikami dodajemy pozostałe i dokładnie mieszamy. Wykorzystujemy jedną większą lub dwie mniejsze foremki (najlepiej mini-tortownice). Niewielką ilość ciasta wylewamy na spód, wzdłuż krawędzi układamy
truskawki przekrojone na pół. Z kolei środek posypujemy
borówkami. Wlewamy pozostałą część ciasta i układamy posiekane
cukierki.Ciasto pieczemy w temperaturze 180 st.C przez 30 minut.SMACZNEGO!