ßßß
Składniki:CIASTO25 dkg mąki 14 dkg masła 5 dkg cukru 1 jajko szczypta soliKREM:2 puszki mleka kokosowego2 łyżki cukru1 listek agar-agarTruskawki wg. uznania:)Przygotowanie:Przygotowujemy ciasto dokładnie takie jak na tartaletki (klik).Mocno schłodzone puszki mleka kokosowego (zazwyczaj robię z własnego mleka kokosowego, ale tym razem brakło czasy :( ), delikatnie otwieramy i ściągamy gęstą część zawartości puszki przekładając ją do miski. Agar namaczamy w niewielkiej ilości wody.Do ściągnietej kokosowej "śmietany" dodajemy cukier i miksujemy na wysokich obrotach około 5 minut.Śmietana po tym czasie uzyskuje konsystencję zbliżona do normalnej bitej śmietany. Dodaje agar i jeszcze przez chwilkę miksuję. Powstałą masę nakładam na podpieczony spód tarty i równomiernie rozprowadzam. Następnie układam truskawki i wstawiam do lodówki.