ßßß
SKŁADNIKIszpinak świeży albo mrożony;0,5 kg piersi z kurczka;serek topiony;ser żółty;2 ząbki czosnku;sól i pieprz.WYKONANIEMakaron gotujemy, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek, sól i pieprz. Chwilę wszystko dusimy na patelni. Dosypujemy makaron i serek topiony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.*Do mojej zapiekanki użyłam makaronu Czanieckiego świderki, który wyprodukowany został z semoliny 100%. Do takich potraw sprawdza się znakomicie, bo nie robi się z niego miazga, pozostaje lekko twardy i zachowuje oryginalny kształt. Wysoka jakość produktu i estetyka opakowania zaowocowały zdobyciem wielu nagród, certyfikatów i wyróżnień. Można śmiało powiedzieć, że jest to makaron z wyższej półki.