ßßß Cookit - przepis na POLĘDWICZKI Z JAGODAMI

POLĘDWICZKI Z JAGODAMI

nazwa

Wykonanie

Oto wspaniała propozycja na obiad lub imprezę. Pracy przy ich przygotowaniu mało, praktycznie mięsko samo się robi. Jest to odskocznia od panierowanego schabika, pieczonego kurczaka lub tradycyjnego sosu. Po prostu coś innego. W smaku lekko słodkie i pikantne. Mnie bardzo smakowało, choć nie przepadam za mięsem na słodko. Polecam, koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI
80 dag polędwiczki wieprzowej;
0,25 szklanki oleju;
0,50 szklanki pikantnego keczapu;
sól i pieprz;
2 cebule.
WYKONANIE
Polędwiczkę myjemy i obieramy z błon i tłuszczu. Kroimy na plastry i delikatnie rozgniatamy ręką. Solimy i pieprzymy. Mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę kroimy w grubszą kostkę i posypujemy polędwiczki. Z oleju, keczapu i jagód przyrządzamy sos, którym polewamy mięso. Naczynie przykrywamy albo oblepiamy folią aluminiową. Pieczemy w piecyku około 50 minut. Podajemy z ryżem, albo z bagietką.
Źródło:http://kuchniapachnacabzem.blogspot.com/2013/04/poledwiczki-z-jagodami.html