ßßß
SKŁADNIKI3 ćwiartki z kurczaka;porcja włoszczyzny jak do rosołu;ziele angielskie Prymat;pieprz ziarnisty Prymat;sól;2 ząbki czosnku;przyprawa do zup i potraw Kucharek;50 g żelatyny Prymat;groszek konserwowy do dekoracji.WYKONANIEMięso i warzywa gotujemy do miękkości ok. 1 godziny. Po tym czasie wyjmujemy ćwiartki i po przestygnięciu obieramy z kości. Drobno kroimy. Wywar przecedzamy, dokładamy drób. Rosół przyprawiamy bardzo mocno do smaku, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do garnka. Można dodać pokrojone w kosteczkę warzywa. Ja zrobiłam tylko z marchewką. Żelatynę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do rosołu. Dokładnie wszystko mieszamy. Dno salaterek wykładamy groszkiem i marchewką, zalewamy gorącym wywarem. Odstawiamy do ostygnięcia a później do lodówki, by galaretka stężała. Smacznego!