Wykonanie
Ciasto to robi się ekspresowo, jest wilgotne i nie za słodkie. Przepis pochodzi z netu.
SKŁADNIKI4 szkl.
mąki pszennej0,75 szkl.
cukru2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1,5 szkl.
maślanki4
jajka0,75 szkl.
olejucukier wanilinowyKRUSZONKA0,5 kostki
margaryny0,5 szkl.
cukru1,5 szkl.
mąki pszennejcukier wanilinowyzagnieść wszystko razemWYKONANIEPrzesianą
mąkę,
cukry, proszek mieszamy w jednym naczyniu. W drugim łączymy
maślankę,
olej i
jajka. Składniki mokre dodajemy do suchych i wszystko mieszamy łyżką, aby połączyły się składniki. Na wierzchu układamy
owoce (u mnie
rabarbar i
truskawki), posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 1 godz.