Wykonanie
![](/Data/Images/siaskowe-gotowanie.blogspot.com\2014_slash_06_slash_pesto-z-botwiny/l/-1916725180.jpg)
![](/Data/Images/siaskowe-gotowanie.blogspot.com\2014_slash_06_slash_pesto-z-botwiny/l/-1597682748.jpg)
Po przyrządzeniu tarty z botwiną zostało mi mnóstwo liści. A, że w kuchni nic się nie może zmarnować zrobiłam pesto. Wyszło ciekawe w smaku. Smaczne i pożywne.
![](/Data/Images/siaskowe-gotowanie.blogspot.com\2014_slash_06_slash_pesto-z-botwiny/l/-1750292849.jpg)
Pesto z botwiny1 pęczek botwiny2 łyżki
słonecznika i pestek dyni2 łyżki
oliwy2 łyżki parmezanu/
grana padano2 ząbki
czosnkusól/pieprzZielone liście dokładnie umyć. Pestki podprażamy na suchej patelni.
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki blendujemy. Doprawiamy do smaku i przechowujemy w lodówce.