ßßß

Nie jest to tradycyjne risotto. Nie trzymałam się ram robiąc je. Nie miałam wina, w szafce był tylko brązowy ryż i zapomniałam kupić parmezanu. Ale wyszło coś smacznego.Mięta jest ledwie wyczuwalna, ale jednak jest i nadaje ciekawy posmak.W przygotowaniu risotto towarzyszyli miShinju http://kuchenne-wedrowki. blogspot.com/Mirabelka http://mirabelkowy.blogspot. com/Chantel http://przykubkukawy.blox.pl/ htmlPanna Malwinna http://filozofiasmaku. blogspot.com/Tomek http://tomekgotuje.blogspot. com/Dobromiła http://dobrosmaki.blogspot. com/Mopsik http://wlodarczyki.net/ mopswkuchni/Maggie http://maggiegotuje.blogspot. com/
2 łyżki masła1 mała cebula100g brązowego ryżu300ml bulionu warzywnego100ml mocnego naparu z mięty1 puszka zielonego groszkusól/pieprzNa maśle rumienimy cebulę. Wsypać ryż i chwilę potrzymać. Wlewać bulion porcjami do całkowitego wchłonięcia, po chwili dodać napar miętowy. Gotować na małym ogniu do całkowitego odparowania płynów i zmięknięcia ryżu.Połowę groszku potraktować blenderem. Do ryżu dodać groszek (oba!) doprawić.PodawaćSmacznego