Wykonanie


Nie jest to tradycyjne risotto. Nie trzymałam się ram robiąc je. Nie miałam
wina, w szafce był tylko
brązowy ryż i zapomniałam kupić
parmezanu. Ale wyszło coś smacznego.
Mięta jest ledwie wyczuwalna, ale jednak jest i nadaje ciekawy posmak.W przygotowaniu risotto towarzyszyli miShinju http://kuchenne-wedrowki. blogspot.com/Mirabelka http://mirabelkowy.blogspot. com/Chantel http://przykubkukawy.blox.pl/ htmlPanna Malwinna http://filozofiasmaku. blogspot.com/Tomek http://tomekgotuje.blogspot. com/Dobromiła http://dobrosmaki.blogspot. com/Mopsik http://wlodarczyki.net/ mopswkuchni/
Maggie http://maggiegotuje.blogspot. com/


2 łyżki
masła1 mała
cebula100g
brązowego ryżu300ml
bulionu warzywnego100ml mocnego naparu z
mięty1 puszka
zielonego groszkusól/pieprzNa
maśle rumienimy
cebulę. Wsypać
ryż i chwilę potrzymać. Wlewać
bulion porcjami do całkowitego wchłonięcia, po chwili dodać napar
miętowy. Gotować na małym ogniu do całkowitego odparowania płynów i zmięknięcia
ryżu.Połowę
groszku potraktować blenderem. Do
ryżu dodać
groszek (oba!) doprawić.PodawaćSmacznego