ßßß Cookit - przepis na Risotto z groszkiem z miętową nutą

Risotto z groszkiem z miętową nutą

nazwa

Wykonanie

Nie jest to tradycyjne risotto. Nie trzymałam się ram robiąc je. Nie miałam wina, w szafce był tylko brązowy ryż i zapomniałam kupić parmezanu. Ale wyszło coś smacznego.
Mięta jest ledwie wyczuwalna, ale jednak jest i nadaje ciekawy posmak.
W przygotowaniu risotto towarzyszyli mi
Shinju http://kuchenne-wedrowki. blogspot.com/
Mirabelka http://mirabelkowy.blogspot. com/
Chantel http://przykubkukawy.blox.pl/ html
Panna Malwinna http://filozofiasmaku. blogspot.com/
Tomek http://tomekgotuje.blogspot. com/
Dobromiła http://dobrosmaki.blogspot. com/
Mopsik http://wlodarczyki.net/ mopswkuchni/
Maggie http://maggiegotuje.blogspot. com/
2 łyżki masła
1 mała cebula
100g brązowego ryżu
300ml bulionu warzywnego
100ml mocnego naparu z mięty
1 puszka zielonego groszku
sól/pieprz
Na maśle rumienimy cebulę. Wsypać ryż i chwilę potrzymać. Wlewać bulion porcjami do całkowitego wchłonięcia, po chwili dodać napar miętowy. Gotować na małym ogniu do całkowitego odparowania płynów i zmięknięcia ryżu.
Połowę groszku potraktować blenderem. Do ryżu dodać groszek (oba!) doprawić.
Podawać
Smacznego
Źródło:http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/2013/02/risotto-z-groszkiem-z-mietowa-nuta.html