Tort się udał :D Wszystkim bardzo smakował :D Uchowałam tylko jeden kawałek dla mamy...Dostałam świetne prezenty! Z całego serduszka dziękuję!! Z kuchennych rzeczy dostałam miseczki dwie :D Które można do piekarnika i zamrażalnika wkłądać i malutką patelnię w kształcie serduszka ;PDzięki kochane ;*Tort kokosowo-czekoladowybiszkopt6 jajek1 szkl cukru1/2 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej1/2szkl mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki cukru pudrukrem2 śmietany kremówki3 śmietan fixy1/2szkl cukru3 żółtkablat kokosowy3 białka100g wiórek1/2szkl cukrupozostałewiórki kokosowepasek gorzkiej czekolady2 łyżki mleka100ml wódkiPieczemy ciemnego biszkopta. Dzielimy go na 3 części(ja używam nitki).Ubijamy 3 białka bardzo sztywno, dodajemy cukier i wiórki i pieczemy przez 20min w 150 stopniach.Krem- ubijamy 2 śmietanki, po 2 minutach ubijania dodajemy śmietanfixy i cukier. Ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Dodajemy 3 żółtka.Blaty czekoladowe nasączamy wódką rozrobioną z odrobiną przegotowanej wody i przekładamy masą. Blat kokosowy dajemy na sam wierzch. Zostawiamy 2 łyżki masy do posmarowania bokówtorta które dodatkowo obsypujem wiórkami kokosowymi.W kąpieli wodnej rozpuszczamy pasek gorzkiej czekolady z mlekiem. Drewnianym patyczkiem robimy ślaczki na kokosowym blacie.SmacznegoTo mój pierwszy tort. Nienajgorszy :D Strasznie się bałam, że nie wyjdzie :DDziękuję za życzenia!!