Smaczne pożywne śniadanko. A jakie zdziwione córki że z warzywa :)Składniki:35 dag pieczonej dyni3 jajka3 czubate łyżki śmietany 18 %1 łyżka cukru waniliowego2 łyżki cukru zwykłego1 szklanka mąki pszennejodrobina proszku do pieczenia2 łyżki oleju rzepakowegoDynię oczyściłam z nasion, wstawiłam owiniętą w folie aluminiową do piekarnika na 30 minut i piekłam w 180 stopniach.Wystudzoną dynię obrałam ze skórki pokroiłam na drobniejsze kawałki i utarłam blenderem na gładką masę. Następnie dodałam śmietanę, żółtka, cukry oraz olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Białka ubiłam na sztywno i do nich dodałam ciasto, delikatnie mieszając. Na patelni nieprzywierającej piekłam po łyżce ciasta po około 2 minuty.Podałam polane gorzka czekoladą.Po prostu pycha.