Wykonanie
Proste, smaczne, leciutkie, orzeźwiające ciacho.
Składniki:
biszkopt:3
jajka4 łyżki
mąki4 łyżki
cukru1 płaska łyżeczka
proszku do pieczeniamus z
renklod:pół kilograma
renklod1 szklanka
wody1 czubata łyżka
żelatyny1
galaretka agrestowa1
galaretka owoce leśneNa
biszkopt ubijamy
białka z
cukrem na sztywno, dodajemy
żółtka mąkę i
proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy.
Biszkopt wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach.
Renklody obieramy ze skórki i pestek, podlewamy szklanką
wody i gotujemy chwilkę. Do gorących
owoców dodajemy
żelatynę i miksujemy blenderem na gładki mus, zostawiamy by wystygły.Każdą
galaretkę rozpuszczamy oddzielnie według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do wystudzenia.Z upieczonego i wystudzonego
biszkoptu odcinamy wierzch. Możemy zamiast
biszkoptu użyć biszkopciki.Na
biszkopt nakładamy wystudzony mus z
renklod, wstawiamy do lodówki by dobrze zastygł.
Galaretki najlepiej jak są już zastygnięte, ubijamy mikserem aż zbieleją i wykładamy po kolei na mus.SMACZNEGO