Wykonanie
            Lekki obiad, który idealnie pasuje na ciepłą pogodę. Sporo dobrego 
białka, lekkostrawne węglowodany,pyszne warzywa oraz mój ulubiony 
imbir.
 makaron ryżowy
makaron ryżowy (wstążki) 200g
krewetki 125g4 ząbki 
czosnkukorzeń 
imbiru 25g1/2 
czerwonej papryki1/2 
cytrynynatka pietruszki1/2 pęczku 
szczypiorku1 łyżka 
sezamu1 łyżeczka 
oleju sezamowego1 łyżeczka 
oleju kokosowegopieprz Makaron
Makaron zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 5 minut.Resztę składników szykuję sobie przed rozpoczęciem smażenia. Potrawę dosyć szybko się szykuje i część składników wrzuca się jeden po drugim.Ucieram 
imbir na tarce o małych oczkach, 
czosnek zgniatam, 
paprykę kroję w drobną kostkę, 
natkę pietruszki oraz 
szczypiorek siekam.Osobiście bardzo lubię 
natkę pietruszki, więc na porcję dla dwóch osób dodałam cały pęczek. Oczywiście każdy może dać według własnych upodobań.
 Imbir
Imbir podsmażam na 
oleju kokosowym. Cały czas mieszam. Po około 2 minutach dodaje 
czosnek, chwilkę go smażę (ciągle mieszając) i dodaje 
krewetki. Całość smażę znowu około dwóch minut (moje 
krewetki były wcześniej ugotowane a później zamrożone i przed samym gotowaniem je rozmroziłam). Cały czas mieszam.


Dodaję 
paprykę i smażę 5 minut. Po tym czasie, dorzucam 
makaron ryżowy, 
sezam i sos (sok z połowy 
cytryny i łyżeczka 
oleju sezamowego). 
Pieprzę całość i dokładnie mieszam.

Na koniec dodaję 
natkę i 
szczypiorek. Gdy już wszystko ładnie będzie wymieszane ściągam z gazu.Porcja na 2 osoby.

