Wykonanie
Uwielbiam owsiane
trufle, gdyż smakują lepiej niż niejeden godzinami przygotowywany deser, a robi się je dosłownie chwilę. Są bajecznie proste, więc gdy tylko dosięgnie Was jesienna chandra nie zastanawiajcie się -
RÓBCIE TRUFLE! Przygotowuję je zawsze "na oko", ale postaram się Wam podać przybliżone proporcje, które możecie dowolnie modyfikować wedle upodobania rzecz jasna :)
Przepis:2 szklanki
płatków owsianychpół szklanki
cukru /
miodu (ja zrobiłam pół na pół)3 łyżki
kakao2-3 łyżki
masła5 łyżek
mlekaDo obtoczenia:
kakao lub
cukier w krysztale, ewentualnie
wiórki kokosowe.
Margarynę rozpuścić w garnku.Dodać
cukier,
kakao,
mleko i podgrzewać, aż
cukier się rozpuści.Wsypać
płatki i gotować ok. 5 minut na małym ogniu by całość się nie przypaliła. Z lekko przestudzonej masy formować niewielkie kulki i obtaczać je w wiórkach
kokosowychSMACZNEGO! :)